U bent hier Home Afspraak

Afspraak

 RAADPLEGING

Indien u een arts nodig heeft, komt u best op raadpleging. Het werken in de consultatieruimte zelf biedt voor jou en je huisarts het meeste voordeel : het dossier is bij de hand, het juiste materiaal is steeds ter beschikking, het onderzoek gebeurt in de beste omstandigheden.

Raadplegingen zijn uitsluitend op afspraak.

Hoe maakt u een afspraak?
Bij voorkeur boekt u zelf een afspraak online, dit kan ook voor afspraken bij de verpleegkundige. Aanmelding gebeurt met uw rijksregisternummer. Gebruik hierbij het rijksregisternummer van de patiënt zelf. Dit kan enkel voor patiënten die reeds bij ons gekend zijn. (Nieuwe patiënten bellen naar ons secretariaat voor een eerste afspraak).

U kan ook bellen met onze praktijkassistente om een afspraak te maken. Dit kan tussen 8-11 uur, tussen 13-15 uur en tussen 17-18u. 

Verhinderd?
Als u niet op uw voorziene afspraak kan komen dan moet u die annuleren zodat iemand anders in uw plaats geholpen kan worden. Telefonisch geboekte afspraken kan u enkel telefonisch annuleren, online geboekte afspraken kan u zowel online als telefonisch annuleren. 

Is het erg dringend?
Bij dringende/levensbedreigende problemen kan u steeds iemand aan de lijn krijgen. Krijgt u het bandje te horen, ga dan verder door op het * te drukken.

Er zijn ook een aantal snelconsultaties. Deze dienen voor 1 acuut probleem en duren maximum 10 minuten. Meestal zijn deze snelconsultaties voorzien tijdens de avonduren.

Een overzicht van de raadpleging vind je in de online agenda of bij iedere arts.

HUISBEZOEKEN

Wanneer het voor u  echt onmogelijk is om in de praktijk te geraken, kan een huisbezoek aangevraagd worden.

Dit gebeurt best voor 10u, zodat de huisbezoeken voor die dag kunnen ingepland worden. 

Indien haalbaar komt de arts die u verkiest, maar dit kan niet steeds gegarandeerd worden.

Wij verwachten dat u thuis aanwezig bent wanneer wij aanbellen.

In principe worden er na 17u geen huisbezoeken meer afgelegd. Indien zich echter een dringende situatie voordoet, zal u met een van de artsen doorverbonden worden. Hij of zij zal samen met u dan evalueren of een huisbezoek op dat moment nodig is.