U bent hier Home Nieuws

26 / 05

Corona update: 26-05-2020

Terug naar overzicht

Beste patiënten, 

 1. Alle raadplegingen zijn nog steeds op afspraak.  
De online agenda is gedeeltelijk terug beschikbaar: afspraken zijn te boeken tot 21 dagen op voorhand.
Natuurlijk blijven we telefonisch bereikbaar voor het maken van afspraken, ZEKER INDIEN CORONAKLACHTEN, ook voor afspraken op langere termijn.
Wanneer U online een afspraak maakt, verklaart U GEEN CORONAKLACHTEN te hebben (koorts, hoesten, keelpijn, kortademig, spierpijn, reuk- en/of smaakverlies, diarree, misselijkheid of braken). Indien U één van deze klachten ondervindt dient U TELEFONISCH contact op te nemen!
We vragen U om steeds een REDEN te vermelden bij het maken van een afspraak.

 

2. Er wordt voorrang gegeven aan patiënten bij wie de zorg best niet verder uitgesteld wordt 
hieronder vallen o.a. noodzakelijke bloednames, inspuitingen, controle van bepaalde parameters bij patiënten met diabetes, hartlijden, nierlijden, …  
De dringendheid van het consult wordt bepaald door de arts. 

 

 3. Als u op raadpleging komt, mag u geen symptomen van Covid-19 hebben of recent gehad hebben. Gelieve dit dan ook steeds mee te delen aan de telefoon.  

  • u brengt een mondmasker mee en ontsmet de handen (er staat een dispenser op de balie).  
  • voor een eventuele begeleider gelden dezelfde regels (er mag ook maar 1 begeleider mee en enkel wanneer dit niet anders kan).  
  • kom niet te vroeg in de wachtzaal zitten.  
  • betalen gebeurt bij voorkeur (contactloos) met bancontact. 

 

4.  Vanaf heden kan er bij milde symptomen getest worden of u al dan niet besmet bent met het coronavirus.
Voor deze test komt u NIET naar de praktijk.

Indien u milde symptomen vertoont en getest wilt worden neemt u telefonisch contact op met onze praktijk. De huisarts regelt een afspraak voor u in het triagecentrum. Bij een positief resultaat wordt u eerst gecontacteerd door de huisarts. Nadien neemt het Contact Tracing Center contact met u op.

De coronaopsporingslijn gebruikt altijd hetzelfde vaste nummer: 02/214.19.19. Sms-berichten worden gestuurd via het nummer 8811. Er wordt aangeraden om beide nummers op te slaan in je smartphone.

 

Gelieve te noteren dat wij nog steeds beschermend materiaal dragen en onze kabinetten/wachtzalen goed poetsen en ontsmetten.  

Wij begrijpen de commotie rond Covid-19 maar benadrukken dat bij acute klachten of nood aan routinezorg, u dit best niet om deze reden uitstelt.  

  

Met vriendelijke groeten, 

 De artsen vant Hof